Varför skall man använda sig av ett hopphinder för sin hund?

Vi är många som växer upp med en hund i vår närhet och för många är hunden ett kärt sällskap och en trygg vän för livet. Det är även vanligt att man går på agilitykurser tillsammans med hunden för att bättra på hundens välmående och psyke. Precis som när vi människor tränar och tävlar så mår vi bra och tillsätter mängder med endorfiner som ger oss en bra grund att stå på. Precis likadant fungerar det för hundar – det är bra att röra på sig och få utlopp för sin energi i form av agility. En hund som får träna och trötta ut sig är även en välmående hund i många fall.

Vad är agility?

Agility är en populär hundsport som handlar om att både hund och förare skall klara en viss hinderbana med hopphinder på tid. Det är en allmän hundsport där alla hundar och förare kan deltaga. Svenska Kennelklubbens organisation kan arrangera kurser och tävlingar runt om i Sverige. I Agility är det vanligt att hunden ställs inför utmaningar i form av gungbräda, säck, tunnel, däck och hopphinder. Hunden och föraren skall ta sig igenom samtliga hinder och banan ska avklaras på kortast möjliga tid och helst utan misstag. För att kunna delta i agilitytävlingar behöver man även gå och träna agility och öva på att hoppa hopphinder med sin hund


Agility är en lättsam och rolig sport, mycket på grund av farten och stämningen. Hundarna är ofta minst lika förtjusta i sporten som publiken. Agility kräver mycket träning och ett lyhört samarbete mellan hund och förare. Ett tips är att hunden bör minst vara ett år gammal och färdigvuxen innan man börjar träna, tävla och använder sig av olika hopphinder i sina övningar. Detta för att motverka skador under tiden som din hund växer som mest, det vill säga under första levnadsåret.

Vart köper man träningsutrustning och hopphinder?

Arg08.se kan stolt presentera ett höj- och sänkbart hopphinder från serien Dog Activity. Med ett sådant hopphinder kan du och din hund sätta ihop ett helt träningsprogram hemma på gården. Hopphindret är gjort i plast och har en fullt justerbar höjd. Hinderhöjden är ca 1 meter och bredden på hindret är ca 1,1 meter. Uppsättningen består av 2 stycken stolpar, 1 bom och 2 stöd. Hindret är väldigt enkelt att montera och plocka ned. Om du köper hopphinder från Hundvannen.se så medföljer även en praktisk väska i nylon som du kan förvara ditt hopphinder i. 

Hundvannen.se har många bra produkter för agilityträningen och hopphinder är en produkt av många som säljs. Om du letar efter bra priser så skall du definitivt kolla in Hundvannen.se. 

Med hjälp av det höj- och sänkbara hopphindret från serien Dog Activity kommer du och din hund kunna sätta ihop ett händelserikt träningsprogram hemma på gården eller i parken.

– Hopphindret kan bli en rolig del i ett händelserikt träningsprogram. Gjord i plast

– Hopphindret har en fullt justerbar höjd

– Hinderhöjd: upp till ca 1 m, hindrets bredd: 1,1 m

– Setet består av 2 stolpar, 1 bom samt 2 stöd

– Enkel att montera och plocka ned

– Med praktisk nylonväska

– Platsbesparande förvaring

– Inkl. häfte med tips och tricks för en optimal träning

Med hjälp av det höj- och sänkbara hopphindret från serien Dog Activity kommer du och din hund kunna sätta ihop ett händelserikt träningsprogram hemma på gården eller i parken.