Svenska fiaskosystemet (Rättssystemet)

Sverige må vara ett relativt tryggt samhälle med många regler och lagar som visar på vad som är okej, mindre okej och vad som absolut inte får göras. Men ändå så är vårt rättssystem något sämre än vad man hade kunnat hoppats på.

Ett stort problem med detta är alla de så kallade straffen (som faktiskt är acceptabla nog att bli kallade för det). Jag menar, hur ofta läser man inte om gärningsmän som befrias efter att de av någon anledning inte tycks finnas tillräckligt med bevis kring diverse gruppvåldtäkter, misshandel och i somliga fall mordförsök? Trots att allt pekar för det, så släpps de gång på gång. Ett exempel på hur oansvariga och rent utsagt dåliga somliga delar av rättssystemet är, räcker genom att enbart kolla på beslutet om Örebromannen.

Bara för någon vecka sedan släpptes han som klassas som en av Sveriges värsta serievåldtäktsmän ut på fri fot efter att bara ha avtjänat två tredjedelar av sitt straff. En man som har förstört många kvinnors liv intensivt under 5 års lång period. Att denna man inte fått livstidsfängelse är helt obegripligt och ännu mer nu när han går runt på fri fot precis som vilken vanlig människa som helst. Det är samma man som Örebropolisen varnade alla kvinnor för och uppmanade att de inte skulle gå ut ensamma om nätterna. Samma man som skapat rädsla och skräck i en hel stad. Ändå är han bara en av många gärningsmän som blivit utsläppta tidigare utan att behöva avtjäna sitt fulla straff.

Samtidigt bedöms barn utan föräldrar att utvisas trots att de inte gjort en fluga förnär. Vad är detta om inte Sveriges rättssystem i ett nötskal? Enligt mig, ett totalt jävla fiasko som verkligen behöver se över sina lagar och regler. För så som det ser ut idag, är det inte hållbart.