Politiken, livet och jag

Som ni kanske förstått efter att spenderat lite tid på denna blogg så kommer mycket handla om ett av mina största intressen som jag verkligen brinner för – Politiken.

Politik är något vi alla människor blir påverkade av dagligen och kommer få vara delaktiga i så länge Sverige fortfarande är ett demokratiskt land och man har någorlunda intresse för omvärlden. Men kanske började mitt politiska intresse även på grund av den stad som jag lever i. Sveriges huvudstad.

Stockholm är en vacker stad som bär på många mörka hemligheter och orättvisor. Något som många människor inte tar del av på samma sätt som en som lever och bor här. De människor som lider mest och utsätts för störst orättvisa uppmärksammas inte lika väl i media. Kanske vill man inte förstöra det svenska samhällets rykte, eller stadens rykte genom att berätta den fula sanningen som är många människors vardag. Men som om det inte vore nog finns det många som tar tillfället i akt och utnyttjar denna möjlighet för att förvränga sanningen från vad den egentligen är. I somliga fall försöker man till och med få dem som är utsatta att framstå som de riktiga skurkarna.

Men fattigdomen är inget sällsynt i vårt avlånga land. Inte heller är det konstigt att den syns tydligast i ett av landets största städer med flest invånare. Men i och med att många också missbrukar chansen att använda denna skörhet som staden har, behövs det fler som ser samhällsproblemen ur ett verklighetstroget perspektiv. På så vis lär vi oss mer av varandra men framförallt om varandra. Vi människor blir inte klokare av att basera vår verklighet på lögner, ändå är det många som väljer att göra det. Och kanske är det även så mitt intresse för politiken och det svenska samhället började ta fart – För att bryta tystnaden som pågått alldeles för länge.